Tečaj izdelovanja spletnih strani v Joomli

V začetku oktobra bo KLUKŠ organiziral računalniške delavnice, in sicer »IZDELAVA IN UPORABA SPLETNIH STRANI S POMOČJO SISTEMA ZA UPRAVLJANJE VSEBIN JOOMLA!«.
Tečaj bo potekal od 5.- 13.10., v soboto in nedeljo od 14h-18h.
Dobili boste vso gradivo, s seboj pa morate imeti le svoj računalnik. Če kdo nima svojega prenosnega računalnika, mu ga za 15€ na srečanje poskrbijo organizatorji delavnic.
KAJ SPLOH JE JOOMLA?
Danes obstaja že kar nekaj sistemov, ki nam olajšajo delo pri postavitvi in urejanju spletnih strani. To so v bistvu že narejeni spletni programi, ki se izvajajo v navadnem spletnem brskalniku in nam omogočajo, da bolj ali manj z izbiranjem in klikanjem postavimo spletno stran in jo nato prav tako tudi urejamo. Vse skupaj je že bolj podobno delu z “Windowsi” kot pa samemu programiranju. In eden od takih sistemov je tudi Joomla. Taki sistemi se ponavadi označujejo s kratico CMS, kar je kratica za Content Management System ali po slovensko -sistem za upravljanje vsebin.
KAJ BO NA DELAVNICI?
Na delavnici se bomo naučili kako lahko s pomočjo Joomle – sistema za urejanje vsebin – brez znanja programiranja postavimo in urejamo spletno stran. Pogledali si bomo dodajanje in urejanje vsebin, menijev in modulov, razporejanje modulov, nameščanje razširitev, naučili se bomo poganjati spletno stran z lastnega računalnika in jo prenesti na strežnik. Na koncu pa si bomo ogledali še osnove spletnih jezikov HTML in CSS.
Delavnice vodita Tomaž Šuštar in Ambrož Volek, ki sta že vodila veliko teh delavnic, sta pa tudi programerja v sistemu Joomla.
Cena tečaja za ČLANE = 20€ in 45€ za nečlane!

Prosta mesta so omejena
, saj je v skupini lahko največ 12 udeležencev, zato se vsi zainteresirani čimprej prijavite! Kdor prej pride, prej melje:)
PRIJAVE ZBIRAMO PREKO SPLETNE PRIJAVNICE!
Za več info: ČRT (041/479-226) ali kluks042@gmail.com
VABLJENI!
Skip to content