Slovenska pank transverzala – Baza 13

Če si je kdo upal trditi, da se pank drži na nitki osnovnih življenjskih procesov, je mogoče prav, da mu v tem trenutku razjasnimo obzorja – gradi se namreč SLOVENSKA PANK TRANSVERZALA. Čez njo in po njej bo razbijalo kar nekaj skupin trenutne scene.

Verjetno ni bolj idealnega časa, kot je sedaj, da pank ponovno udari malo močneje. Če predpostavimo, da je bil pojav panka posledica zdolgočasene mladine, naveličane sistema in prepuščene same sebi, lahko kar hitro najdemo vzporednice.

Prometno pot so začeli asfaltirati Pink Panker (Litija). Samoiniciativno so poskrbeli za krovno organizacijo in medijsko podobo. Za širitev ceste v svojem okraju pa so se zavezali tudi Harry (Ajdovščina), Drek U Pest (Kranj) in Strgane Pazduhe (Ravne na Koroškem). Organizirali bodo vsak po vsaj en dogodek, na katerega bodo povabili tudi lokalne pankerje.

Transverzala bo ponudila osem angažiranih dogodkov v različnih regijah. Pot bo speljana čez Kranj, Ljubljano, Kočevje, Trbovlje, Slovenj Gradec, Ajdovščino,Cerkno in Maribor. V planu pa imajo tudi že nadgradnjo transverzale.

Bistvo dogodkov je, da se delujoči bendi med seboj povežejo, publiki pa ponudijo serijo koncertov. Organizatorji pravijo, da se mora scena ponovno aktivirati in začeti bolj sodelovati, kot je do sedaj. Kot potrdilo, da podpirajo samoiniciativnost in pank dogodke, pa obiskovalce pri vhodu čaka žig anarhije.

Datumi koncertov:

4. 4. 2015 – Trainstation Squat (Kranj)

25. 4. 2015 – Cmak (Cerkno)

8. 5. 2015 – Baza (Ajdovščina)

9. 5. 2015 – Delavski Dom Trbovlje, Avla (Trbovlje)

15. 5. 2015 – Orto Bar (Ljubljana)

16. 5. 2015 – Kurd (Maribor)

23. 5. 2015 – Baza 13 (Kočevje)

Več info na povezavi.

Vir: Napisala: Maja Miloševič, Slovenski Punk Rock Portal

Skip to content