Škisova tržnica privabila preko 22.000 mladih

Ljubljana, 11. 5. 2015 – V Ljubljani se je odvijala že 18. Škisova tržnica. Zveza ŠKIS, 56 študentskih klubov iz vse Slovenije in s soncem obsijano prizorišče so na Kardeljevo ploščad privabili več kot 22.000 glavo množico.

Slovenska prestolnica je bila v četrtek v znamenju tradicije, kulture, kulinarike in mladih. Travnato igrišče na Kardeljevi ploščadi je ob 12. uri postalo prizorišče študentskih klubov iz vse Slovenije, ki smo pokazali, da se na Škisovo tržnico nismo prišli le zabavati. V jutranjih urah smo postavili svoje stojnice in kaj hitro je na Kardeljevi zadišalo po belokranjski pogači, ocvirkovi pogači, kranjski klobasi, ajdneku, idrijskih žlikrofih, tolminski friki in drugih specialitetah, ki smo jih študenti prinesli iz svojih krajev na pokušino v veliko mesto.

V popoldanskem delu prireditve smo klubi predstavljali lokalno kulturo in tradicionalne slovenske jedi, na odru pa so se zvrstile številne programske točke. Zgodnje obiskovalce je pozdravila predsednica Zveze ŠKIS Špela Oset ter župani iz različnih slovenskih regij, na glavnem odru pa se jim je pridružil in mlade pozdravil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Prireditev je v popoldanskih urah s svojim obiskom počastil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, stojnice študentskih klubov pa sta obiskali še evropska poslanka Tanja Fajon ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak.

Več kot dobra udeležba v popoldanskem času je razkrila, kje tiči skrivnost uspeha Škisove tržnice. Včerajšnje vzdušje gre vse prej kot lokaciji pripisati 56 študentskim klubom, ki smo pod okriljem Zveze ŠKIS že 18. leto zapored naredili pravo uverturo v maj.

V večernih urah smo študenti umaknili stojnice in naredili prostor obiskovalcem, ki jih je prireditev privabila z obljubljenim koncertnim programom. Škisovo tržnico so obiskali predvsem mladi, med študentskimi stojnicami pa so se čez dan sprehajali tudi nekoliko starejši, a mladi po srcu, ki so ob pokušanju dobrot čakali na večerni koncert in zimzelene pesmi Parnega valjaka. Poleg velikana hrvaške pop-rock scene so glasbeno vzdušje vse tja do druge ure zjutraj ustvarjali tudi Dare Acoustic, Greg & Domine, Imset, Banditi, Hamo & Tribute 2 Love, Orlek, Mi2, Klemen Klemen, Help! A Beatles Tribute Band ter mladi zmagovalci Škisolova – D’Šups Bend.

Na malem prizorišču so za ljubitelje elektronske glasbe skrbeli Blubird, Alex Ranerro, The Lickerz, Matteo Kunst, Clay Clemens, DY A-Lone in DJ MC Berny.

Zveza ŠKIS je s selitvijo prireditve na novo lokacijo zapisala novo zgodbo o uspehu. Cilj letošnje Škisove tržnice je bil dosežen, kar je potrdilo več kot 22.000 nasmejanih obiskovalcev.

Kontaktna oseba:

Jasna Kofol – odnosi z javnostmi

E-pošta: jasna.kofol@skis-zveza.si

Telefon: 051 217 631

Skip to content