Predstavitev prvenca benda PANKEROSHI – 18.5.2013

Pankeroschi so se kot glasbena skupina združili pred 15 leti, v prostorih takratne Delavske godbe, kjer je v začetku 90-ih domovala Kočevska alternativna scena.
Današnja zasedba ustvarja in dela zadnjih 10 let.  Sestavljajo jo:
– Dare Brodnik – glavni vokal
– Ivan Margan – bas kitara, back vokal
– Peter Geder – kitara, back vokal
– Petra Zobec – bobni

Pankeroschi so od svojih začetkov bili močan predstavnik kočevske scene, ki redno predstavlja kočevje po koncertih, intervjujih in ostalih sodelovanjih po Sloveniji.
V vsem tem času so si kilometrino nabirali na preko 70- ih koncertih, doma in v tujini (Hrvaška, Nemčija). Posneli so 2 demo posnetka in koncertni posnetek V živo iz Gromke ter studijski demo posnetek IZNENADA, ki je bil posnet v studiju Primoža Velikonje. Naj omenimo še nekaj najodmevnejših koncertov, kjer so igrali kot predskupina: Voodoo glow skulls (scacore, USA), Angry Samoans (hard core, USA), Left alone (skapunk, USA), The Unseen (punkrock, USA), Social Chaos (hardcore, Brazilija), Scarpy(streetska, Nemčija), Derozer (punk, Italija), Grindolls (punk´n´roll, Nemčija).

V času delovanja so izdali 3 demo plošče, ki so si svojo pot utrle med poslušalci. V letu 2011 so sodelovali na kompilaciji »Zrcalo dehumanizacije« – kompilacija priredb skupine CZD. Leta 2012 so sodelovali na kompilaciji »Kočevje špila – Grupni«.

V prostorih KLUKŠ-a, po novem tudi Zavod  BAZA 13, se bodo predstavili s svojim prvim prvencom »Lepi novi svet«.
KDAJ? 18.5.2013  s pričetkom ob 21.uri
Lepo vabljeni!
Skip to content