Poletna šola programiranja Healthy Bytes

Marand vabi študente k povezovanju »zdravih pametnih« naprav s standardiziranim elektronskim zdravstvenim kartonom

Sodobnih pametnih naprav za spremljanje kazalnikov zdravja je iz dneva v dan več. Že če so te zdrave pametne naprave nepovezane, dajejo uporabnikom obilico koristnih informacij. Ko pa te informacije zapišemo v skupen elektronski zdravstvenih karton, s tem ustvarijo celovito sliko o zdravju pacienta, ki je lahko na voljo tudi zdravnikom.

Združevanje podatkov iz različnih virov, njihova analiza ter ustrezno preventivno ukrepanje, bodo v prihodnje omogočili nove, pametnejše in učinkovitejše oblike zdravljenja.

V Marandovi poletni šoli programiranja Healthy Bytes bodo študentje programirali rešitve za zadnje, v svetovnem merilu najbolj »vroče« naprave, kot so Google očala, iBeacons, pametne ure, osebni zdravstveni pripomočki, pametne TV naprave in druge. Vse te naprave bodo povezovali z Marandovo Think!EHR platformo, s katero zdravstvene podatke v elektronskih zdravstvenih kartonih vodijo že v Sloveniji, Rusiji, na Norveškem, Švedskem, v Angliji, Braziliji in drugod.

K prijavi v šolo vabijo posameznike in skupine, ki želijo delati na področju zdravstvene informatike, spoznati standarde za izmenjavo podatkov openEHR, IHE, HL7, FHIR, terminologijo, načine zaščite podatkov in druga znanja, ki jih področje zahteva. Udeležencem poleg predavanj, mentoriranja in timskega dela, ponujajo nagrade za najboljše in najbolj inovativne rešitve, ter tudi možnost za dolgoročnejše sodelovanje.

Šola bo potekala od 6.7 – 24.7. 2015, v Ljubljani, v podjetju Marand. Število mest je omejeno. Prijave sprejemajo na http://bit.do/helby do 21.6.2015.

 

Think!EHR Platform je visoko zmogljiv sistem za shranjevanje, upravljanje, preiskovanje in izmenjavo elektronskih zdravstvenih podatkov. Sistem je zgrajen na osnovi specifikacij openEHR (www.openehr.org). To omogoča univerzalen zapis kliničnih podatkov, njihovo prenosljivost med različnimi aplikacijami, ustanovami in celo državami. Marandova implementacija openEHR je ena prvih na svetu in je zato tudi zelo iskana.

Marand (www.marand.com) je podjetje, ki je usmerjeno h končnemu potrošniku, ki na področju zdravstva ponuja med drugim produkta Think!Med Clinical in Think!EHR Platform. Ti rešitvi temeljita na najsodobnejši tehnologiji ter industrijskih standardih, kot so openEHR, IHE in HL7. Marand pri teh produktih sodeluje s številnimi svetovno vodilnimi partnerji kot so CapsuleTech, First DataBank, IBM, Imprivata, Ocean Informatics, Oracle, Tiani Spirit in drugi.

 

Skip to content