O KLUBU

Klub kočevskih študentov (KLUKŠ)

Tomšičeva 13, 1330 Kočevje
spletna stran: www.kluks.si
e-mail: kluks042@gmail.com
tel. št. predsednika (Jernej Lavrič): 040-865-007
TRR: SI56 1010 0005 6450 891
Davčna številka: 90911652

Kratka predstavitev KLUKŠ-a

KLUKŠ je študentski klub, ki obstaja že 20 let. Zgodba o klubu se je začela davnega leta 1997, ko so za prvega predsednika kluba izvolili idejnega vodjo Jana Šnelerja. V naslednjih letih so mu na tej funkciji sledili: Gregor Artač, Rok Kovačič, Miha Krkovič, Katja Kamšek, Marko Stijepič, Toni Poje, Neno Resman, Matjaž Šega, Mateja Mihelič, Miha Kolarič, Aljoša Polovič, Martin Bončina, Dijana Tomič, Črt Maršič, Domen Figar, Miha Ogorelec, Klara Zupančič, Luka Arh in zdajšnji predsednik Jernej Lavrič. Vsak od njih je skupaj s svojimi predsedstvi v klub pretapljal svoje ideje in izkušnje, iz katerih se je izpeljalo mnogo zanimivih dogodkov ter projektov. V množici dogajanja in študentskega udejstvovanja so se kot stalni ohranili predvsem trije zdaj že tradicionalni dogodki: Kočevje u Lublan’, Kulturijada, in Kočevje se prebuja. Študentom iz občin Kočevje, Osilnica in Kostel poskušamo s projekti omogočiti aktivno preživljanje prostega časa, prav tako pa jih spodbuditi h kvalitetnemu študiju.

Vodstvo kluba v šolskem letu 2019/2020 sestavljajo naslednji organi in njihovi predstavniki:

PREDSEDNIK:
Jernej Lavrič

PODPREDSEDNIK:
Matic Jakšič

SEKRETARKA:
Liza Koprivec

BLAGAJNIK:
Nejc požun

SVETNIK V ZVEZI ŠKIS:
Jernej Lavrič

ČLAN PREDSEDSTVA:
Uroš Figar

NADZORNI ODBOR:
Luka Arh

Poleg večjih projektov v sodelovanju z drugimi organizacijami klukš prireja razne dogodke tudi v svojih prostorih na Tomšičevi 13. Tam se odvijajo razni koncerti, družabni večeri, potopisna predavanja, ustvarjalne delavnice, LAN PARTY in še mnogo več.

Verjamemo, da bo KLUKŠ tudi v nadaljnje izpolnjeval svoje poslanstvo združevanja in povezovanja študentov in mladih iz Kočevja in okolice, ter jim omogočil drugačne, boljše in bolj zanimive možnosti za uresničevanje svojih potencialov.